Staudecafeen
Ny staudefrøbog

Velkommen til Staudecafeen - os med de "vilde" stauder. bl.a. mange skønne "grøftekantsstauder" med lette romantiske skærme. - Du er velkommen til at gå en tur i vores have og finde inspiration, her kan du også se hvordan vores salgsplanter kommer til at se ud.

OBS! Så er der lagt flere nye staudefrø ind på hjemmesiden priser FRA kr. 10,-  

Staudecafeen har lukket for 2017, og vi er ved at plante stauder ud til vinteropbevaring. - vi ses i 2018 med mange nye spændende stauder Leif og Anne Gine 

spar 50% "Staudefrøbogen fra frø til staude" normalpris kr. 300,- nu kr. 150,- se mere under "bestil staudefrøbogen"

Velkommen til Staudecafeen - Vores have er anlagt lidt efter den engelske havestil Cottage-garden. Romantisk og vild med store staudebede, lysthus, pergola, pavillon, havestue, victoriansk trædrivhus, spejlbassin, frugter, højbede, køkkenhave, hyggekroge og et overflødighedshorn af stauder. Opstillinger rundt omkring i haven med blomster og gamle hyggelige ting og møbler. 

You are welcome to visit the garden whit Perennial (Perenner) just sendt an email to staudecafeen@godmail.dk                  

        
 
    
 
Leif og Anne Gine
Onkel Petersvej 2
3300 Frederiksværk
Mobil 20970041
Staudecafeen@godmail.dk 


Jeg har modtaget en rigtig flot Lektørudtalelse af min bog ”Staudefrøbogen fra frø til staude”

 

Lektørudtalelse ”Staudefrøbogen fra frø til staude” af Anne Gine Christiansen.

 

Beskrivelse

Bogen er et glimrende opslagsværk med beskrivelse af ca. 150 forskellige kendte stauder. I bogen får man en grundig vejledning i, hvordan frøene skal sås, hvilken jordtype, lysforhold, og hvor lang er blomstringsperioden osv.

 

Der er tydeligvis kælet for bogen med mange detaljer med flotte foto og grafisk opsætning, som gør den inspirerende at blade i og bruge som opslagsbog.

 

Samlet konklusion

Hvis biblioteket har gamle titler kan de med fordel skiftes ud med en bog som denne. Stilles den frem til udstillingen til sommer, vil den blive lånt ud med det samme

Jeg har skrevet en staudefrøbog, måske den kan hjælpe dig, der godt selv vil så stauder. i korthed handler bogen om hvordan man sår over 150 forskellige staudefrø og hvordan stauderne derefter skal passes, plantes ud hvor? sol/skygge, jordforhold, samt historier fra egen have, en smuttur til England, og lidt om at "bruge" haven som sansehave/haveterapi.

Stauder er en fælles betegnelse for flerårige, urteagtige planter, hvis overjordiske dele visner om efteråret, mens rødderne overvintrer. De fleste stauder klippes ned i foråret, lige før de nye skud kommer frem. Selv klipper jeg dog også en del ned i efteråret, men mest for ikke at bruge så meget tid i foråret, da jeg har mere travlt med at så stauder.

Anlæggelse af staudebede

Plant i grupper med 3 eller flere planter af samme sort. Plant i afvekslende højder så små spinkle stauder sættes forrest. Plant sorter med forskellige blomstringstidspunkter, undgå at plante de tidligst blomstrende i første række. Plant farver der harmonerer godt i fx. 2-3 farvenuancer. Sæt forårsløg lidt inde i bedet så stauderne dækker de visne blade. Råd og vejledning tilbydes mht. valg af stauder, farver, pasning m.m. Du er altid velkommen til at få en blomster snak, gå en tur i vores staudehave og få inspiration, og se hvordan stauderne ser ud. Der er altid frisk kaffe på kanden. Vel mødt.   

 


Velkommen til vores hjemmeside

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

B. Røjgaard | Svar 09.04.2017 14.49

Jeg vil gerne købe en phlomis tuberosa. Har du stadig den?

R.Lachmann-morck | Svar 09.02.2017 21.29

Hei jeg vil også gjærne køpe boken hvis tilbudet fremdeles er der.Vennligst Ragnhild L-Mørck.

Anne Gine 10.02.2017 11.59

ja tilbuddet gælder stadig du kan bestille på staudecafeen@godmail.dk

Dag | Svar 08.02.2017 13.04

Hei!Jeg vil gjerne kjøpe boken hvis tilbudet fortsatt gjelder og du sender til Norge?!

Anne Gine 08.02.2017 18.05

Ja jeg sender til Norge send gerne emeil til staudecafeen@godmail.dk

Bonnie Hall | Svar 30.09.2016 23.17

Kære Anne,
Tusind tak for en masseinspiration. Jeg nærstuderer billeder af din have. Du er helt fantastisk dygtig til at sammensætte de helt rigtige ting.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.04 | 14:49

Jeg vil gerne købe en phlomis tuberosa. Har du stadig den?

...
24.02 | 17:06

Hej. Fantastisk bog, som har inspireret mig til at så stauder i efteråret i plast kasser med låg. Det ser lovende ud😉. Tak for alle de gode idder!
Mvh Jannie

...
19.02 | 10:28

også tak for hilsen, må se om vi kommer til Jylland i år Anne Gine

...
18.02 | 16:57

Tak for din hilsen på facebook og for din flotte bog 'Staudefrøbogen', som jeg lige har læst. Bedste hilsner Else Marie.

...
Du kan lide denne side